Gästhamnskortet 2024

Upplev Mälaren - bo fem nätter betala för fyra

I sommar ger gästhamnarna i Sundbyholm, Strängnäs, Mariefred, Enköping, och Västerås dig möjligheten att bo fem nätter men betala för fyra. Hämta ut ett gästhamnskort nästa gång du besöker en av gästhamnarna och upplev det stora utbudet av kultur, aktiviteter och naturupplevelser runt Mälaren.

Upptäck städerna runt Mälaren med gästhamnskortet

Gästhamnskortet ska inspirera dig att resa runt lite extra i sommar och besöka gästhamnarna. Många av gästhamnarna är även InfoPoints och blir goda ambassadörer för vårt närområde. I gästhamnarna får du tips på upplevelser runt Mälaren, så att du inte missar något intressant besöksmål eller upplevelse.

Gästhamnskort Mälaren sommaren 2024

För att göra det enkelt för dig att uppleva städerna runt Mälaren har gästhamnarna i Fyra Mälarstäder tagit fram ett gästhamnskort. Hämta ut ditt kort hos någon av de medverkande gästhamnarna.

Sundbyholm, Eskilstuna

I Sundbyholm finns mycket att upptäcka, en riktig oas om vi får säga det själva. Här kan du bada vid Mälarens längsta sandstrand. Förundras över den mystiska historien vid den 1000 år gamla världsberömda Sigurdsristningen. Slappna av och njut av svalkande glass och god mat vid Sundbyholms gästhamn. Vill du lyxa till det ordentligt? Checka in och bo kvar en natt på vackra Sundbyholms slott och avnjut en middag med kandelabrar och vit linneduk. Har du cykeln med dig kan du ta en tur in till Eskilstuna och på vägen uppleva turen "Cykla i runornas spår".

Flygbild över Sundbyholms slott, slottspark, gästhamn och badplats.

Sundbyholms slott, slottspark, gästhamn och badplats

Västerås Gästhamn, Västerås

Gästhamnen i Västerås ligger centralt i östra delen av Lögarängshamnen. Från hamnen är det cirka 10 minuters promenad in till centrum. I hamnområdet finns Restaurang Mälarkrogen och även den populära Cable Park som lockar många besökare. Längs Mälarpromenaden hittar du flera mysiga butiker och restauranger, samt lekplatser som uppskattas av de minsta. 

Flygbild över Västerås Gästhamn

Västerås gästhamn

Mariefreds Gästhamn

Lägg till vid gästhamnen och strosa sedan runt i pittoreska Mariefred. Här finns sevärdheter för hela familjen. Gästhamnen ligger vackert belägen i viken mellan Gripsholms slott och Gripsholms värdshus. Slottet grundades av Gustav Vasa 1537 och är ett av Sveriges vackraste och mest spännande historiska minnesmärken. Gillar dina barn PAX-böckerna? Passa då på att besöka platserna som nämns i böckerna. Känn nostalgin under en tur med ångtåget som trafikerar Mariefred, Läggesta och Taxinge Slott - det berömda kakslottet!

Pax-karta med kyrktorn i bakgrunden

Upplev Pax-platserna med Pax-kartan

Strängnäs Gästhamn

I Västerviken, mitt i hjärtat av Strängnäs ligger gästhamnen. Under sommarhalvåret blommar staden upp med hamnen som självklart centrum. I Strängnäs kombineras småstadscharm med ett komplett serviceutbud.

Ta en paus från båtlivet för att flanera bland butiker och kaféer eller kanske stanna till på någon av stadens alla restauranger. Njut av utsikten när du promenerar längs strandpromenaden eller i centrum.

Strängnäs Gästhamn med domkyrkan i bakgrunden.

Strängnäs Gästhamn med domkyrkan i bakgrunden

Enköpings Gästhamn

Lägg till vid gästhamnen och strosa sedan runt i Enköping. Gästhamnen ligger vackert belägen i centrala Enköping. På gångavstånd från hamnen finns stadens centrum, med livsmedelsaffärer, butiker, restauranger och kaféer. Turistinformationen finns i kvarteret ovanför Stora torget och i samma lokaler finns Enköpings museum. Enköpings parker lockar årligen många besökare, med Drömparken som flaggskepp.


Båt i gästhamn med röda gamla byggnader i bakgrunden

Enköpings Gästhamn

Mälaren binder samman de fyra städerna

Mälaren binder oss samman! Fyra Mälarstäder är ett samarbete mellan kommunerna: Enköping, Eskilstuna, Strängnäs och Västerås.