Två barn som äter glass

Barnvänliga caféer och restauranger i Eskilstuna

Vill du äta gott tillsammans med barnen? Vi har samlat tips på Eskilstunas mest barnvänliga caféer och restauranger.

Ta med barnen på café och restaurang

Välkommen till Eskilstuna, en stad som är full av liv och rörelse, där familjer kan njuta av en god bit mat eller fika på barnvänliga caféer och restauranger. Endast en timmes resa från Stockholm.

Oavsett om ni är ute efter en mysig fikastund, en lättare lunch eller en fullständig middagsupplevelse, har Eskilstuna något som kan passa. Caféer i trädgårdsmiljö, glassfika vid klättringsvänlig lekplats eller plockmiddag med cirkustema.

Mary´s Café Barbecue

Om ni är sugna på något mer än bara fika, är Mary's Café Barbecue stället att ta sig till. Med en lantligt avslappnad atmosfär, rymlig trädgård och en meny fylld med smakrika grillrätter, är det här en familjefavorit att räkna med. Mitt på landet, med tryggt inhängnad trädgård för rörliga barn.

Magdakullan

I idylliska Näshulta ligger gården Magdakullan, ett levande lantbruk med säsongsöppet café och restaurang. Här kan du hälsa på kossorna och fika i den stora lantliga trädgården. Kanske kan du också göra ett fynd på Magda NK, gårdens loppis.

Solby gård

I lantliga omgivningar erbjuder Solby Gård både gårdsbutik, café och orangeri. Här kan hela familjen njuta av hemlagade godsaker i grönskande omgivningar, med gott om utrymme för barnen att springa runt. Passa även på att ta er hit för att plocka solmogna jordgubbar när gården erbjuder självplock. Många bär slinker lätt ner i magen direkt från plantan!

Barn som står och plockar vid jordgubbslådor

Solby gård

Pinchos

För en lite annorlunda matupplevelse, besök Pinchos, restaurangen där ni beställer smårätter via en app. Här är det cirkustema, barnvänliga smaker och alkoholfria godisdrinkar som lockar. Ett säkert kort för nöjda barn!

Stadsparken

Kombinera lek i Stadsparkens lekplatser med vacker utsikt över Eskilstunaån. Rolig klättring i Tornlekplatsens färgglada hus kan smidigt kombineras med glass i Odd Jenny´s glasskiosk.

På östra sidan av Stadsparken finns både lekplats, solstolar och Miami Najs beach bar. Här får springiga ben utlopp för sin energi, samtidigt som mat och dryck kan intas i avslappnad miljö.

Restaurang Jernberghska

Centralt, men tryggt beläget, mitt i friluftsmuseet Rademachersmedjorna ligger Jernberghska. Restaurangen har en trevlig uteservering mitt i den gamla smedjemiljön. Sommartid hålls leksmedjan intill restaurangen öppen på utvalda tider och barnen får testa på livet som smed.

Fristadens Café och våffla

Ett paradis för våffelälskare! Fristadens Café och Våffla erbjuder en kreativ meny med våfflor i centrum. Ett avslappnat ställe mitt i Rademachersmedjorna för familjer som vill kombinera något gott med historisk känsla.

Våffla med kolasås, minimaränger, parasoll och svensk flagga

Våffla från Fristadens Café och våffla

Sundbyholms gästhamn

För en glassig dag vid Mälaren kan ni styra kosan till Sundbyholms gästhamn. Med fin utsikt över båthamnen och massor av hembakade godsaker och glass på menyn, är det lätt att koppla av tillsammans med barnen. Lek på sandstranden, klättring i lekplatsen och spaning på båtarna i hamnen gör inte saken sämre!

Vilsta sportcafé

Vilsta friluftsområde är perfekt för den aktiva familjen som vill kombinera naturupplevelser med en stunds vila, mat eller fika på Vilsta Sportcafé. Vinter eller sommar spelar ingen roll. En tur i backen, ett dopp i Eskilstunaån eller en omgång diskgolf roar de flesta.