I Eskilstunaån åker en bryggflotte och i bakgrunden ser man Gamla staden med sina gamla hus

Gamla staden

Gamla Staden är ett av Eskilstunas äldsta och mest välbevarade områden. Här finns mycket vacker arkitektur att ta del av och området huserar flera sevärdheter och möjlighet till shopping.

Kullerstensgator, butiker och vacker arkitektur

Den kullerstensbelagda Köpmangatan med kulturbyggnader från 1700-talet sträcker sig längs ån i Gamla Staden. Här finns smala gränder och sköna vyer från portarna ner mot ån. Utmed Köpmangatan fanns en gång verkstäder och garverier, idag omgärdas gatan av en variation av små unika butiker, salonger, loppisar, kaféer och restauranger.

Stanna gärna till och koppla av och njut av atmosfären. God mat och dryck finns i områdets mysiga restauranger och kaféer.

Tingsgården och utedassmuseum

Tingsgården är en vackert bevarad kulturmärkt handelsgård med anor från 1700-talet. Gården omfattar ett flertal hus med spännande historia. Här finns bland annat gamla utedass, som idag är museum med speciell inredning framtagen av tre lokala kändisar.

Gamla Teatern & Fors kyrka

Bredvid Rådhustorget ligger Gamla Teatern, Sveriges äldsta landsortsteater som fortfarande är i bruk. Sommartid bjuder teatern på ett härlig mix av kulturupplevelser. På andra sidan ån ligger Eskilstunas äldsta kyrka, Fors kyrka.